Právě si prohlížíte Bludičky zářily na Labské cyklostezce.

Bludičky zářily na Labské cyklostezce.

Posledním závodem běžeckého seriálu MODRÁ STUHA 2021, který pořádá KONKORDIA Děčín byl nejoblíbenější závod Bludičkový běh na cyklostezce. I když v letoším roce vlivem opatření došlo k dvojnásobnému posunu termínu se na start v uplynulé středě postavilo celkem 106 závodníků.

Tradiční trase na Labské cyklostezce od kanoistické loděnice k zahradnictví v Křešicích a zpět dominoval had světýlek z čelovek jednotlivých závodníků, aby po cca 16-ti minutách proběhl cílem vítěz Leopold FRYC, následovaný Pavlem BROŽEM a Václavem SPILKOU. První ženou byla na celkově jedenáctém místě Jarmila SOBECKÁ – vítězka žen 40+, následovaná Veronikou HERNYCHOVOU – vítězkou hlavní ženské kategorie, za nimiž doběhl Petr WATZKE – vítěz mezi muži 50+.

Celým závodem pulsovala kladná pozitivní energie všichni si atmosféru užili a již nyní se těší na další Bludičku, které by měla, jestli opatření dovolí proběhnout již v polovině února 2022.Závod uzavřel celý letošní seriál všednodenních běhů  MODRÁ STUHA a jeho závěrečné vyhodnocení by mělo proběhnout v rámci posledního závodu letošního roku pořádaný KONKORDIA Děčín a to v neděli 21.listopadu na Běhu na Chlum, kam jsou tímto všichni srdečně zváni. Tento závod s centrem u hasičárny v Křešicích  umožňuje start všem kategorií od nejmenších dětí až po veterány. Start dětských kategorií začíná od 09:30 a start hlavního závodu k rozhledně na Chlumu a zpět startuje v 11:00.