Jarní kros na Kváďáku

Druhým závodem našeho seriálu MODRÁ STUHA, kterým byl Jarní kros na Kváďáku, jsme představili závodníkům naše běžecké okruhy na Kvádrberku. Stejně jako při Bludičkovém běhu i zde pokračovala tendence v nárůstu účastníků a i zde jsme se dostali na dvojnásobek oproti loňsku. Teplé, takřka letní počasí přivítalo 37 běžců a běžkyň mezi kterými byla  letos i kategorie se psy. Byly to právě čtyři dámy se svými psími miláčky, které se nebály a postavily se jako první na start. Deset minut po jejich odstartování pak následoval hromadný start všech ostatních.

První do cíle a pro vítězství v kategorii žen se psem si doběhla Kateřina Salačová závodící za Rozběháme Litoměřice. Pak se již začali objevovat běžci i v dalších kategoriích. Loňskému vítězi Martinovi Přibylovi z našeho pořádajícího klubu se obhajoba nezdařila. Po prvním kole sice probíhal na prvním místě, ale v cíli byl nakonec čtvrtý. Přesto mu zůstal traťový rekord z loňského roku. Vítězství v letoším roce patřilo Jiřímu Vlčkovi z Vitasport.cz, který jako jediný zaběhl trať v délce 5400 metrů pod dvacet minut v čase 19:55. Druhé místo patřilo Lukáši Eliášovi z Běkodo Teplice a třetí doběhl vítěz kategorie starších pánů Vladimír Růžička z Ústí nad Labem. Šesté místo celkově a vítězství mezi ženami patřilo Jarmile Sobecké z USK Provod Ústí n.L., která zvítězila i v prvním letošním pohárovém závodě.

 

Potěšitelný nebyl jen nárůst počtu účastníků, ale i rodící se tradice, kdy některé z účastnic pro závodníky i pořadatele připraví něco dobrého na zub ( Díky Květo a Maruško !!!). Dále se nám postupně více zapojuje náš nový tým dobrovolnic ze SZŠ v Děčíně, které nám pomáhají s organizací našich soutěží.

Díky vám všem – závodníkům, závodnicím i pořadatelům a těšíme se na další vaší účast při Běhu okolo ZOO 16.května 2018.

Fotografie budou v nejbližší době v našem fotoalbu.

 

 

Komentáře jsou uzavřeny.