Běh na Chlum uzavřel seriál MODRÉ STUHY

Uplynulá neděle patřila ve sportovním kalendáři KONKORDIE Děčín organizaci vlajkového závodu. Konal se již 23.ročník Běhu na Chlum. Tento extrémní běžecký závod k rozhledně na Chlumu a zpět si za tuto dlouhou dobu získal své tradiční účastníky, kteří se těší na nástrahy trati. Noví účastníci jsou pak těmito nástrahami otestováni, jak se s nimi vypořádají. I letos na všechny čekalo kluzké bláto, bažinka v dolíku pod Chlumem i volně se převalující kameny pod nohami.

Hlavní závod k rozhledně na Chlumu letos přivítal 55 závodníků a závodnic. Premiérové vítězství si při svém prvním startu na této trati připsal Petr CMUNT závodící za TJ Jiskra Nový Bor. Druhé místo již počtvrté za sebou patřilo Lukášovi BUREŠOVI startujícím pod hlavičkou CK KOLOKRÁM Svijany. Celkově třetí místo pak znamenalo vítězství mezi staršími muži pro Jiřího VLČKA hájící barvy Povrlských běhen. Mezi ženami pak potvrdila svou stoupající výkonnost vítězná Dagmar MUSILOVÁ z Jílového, druhé místo patřilo Lauře MATULOVÉ z Radeče a třetí pro domácí barvy KONKORDIE Děčín Dagmar Živné.

 

Letošní závod byl poprvé zařazen i do hodnocení premiérového běžeckého seriálu KONKORDIE Děčín – MODRÁ STUHA, ve kterém bodovalo v šesti závodech ve čtyřech kategoriích více než 250 závodníků. Na Chlumu tento seriál vyvrcholil závěrečným závodem a vzešli z něj první celkoví vítězi. Mezi muži to byl, Josef Novotný, mezi ženami Dagmar Musilová, mezi veterány Tomáš Plaček a mezi veteránkami Olga Rážová.

Na dětských tratích se pak představilo pestré a početné závodní pole z různých sportovních spolků nejenom z Děčína, ale i Ústí, Lovosic, Mikulášovic, Nového Boru, Úštěka, Jílového, Kamenického Šenova, Jablonného a Jindřichova Hradce.

Pořadatelé tímto děkují za účast všem zúčastněným závodníkům a za podporu partnerům závodu v čele s hlavním partnerem firmou Interkov spol. s r.o. Příští již 24.ročník se uskuteční 25.listopadu 2018. Již nyní ale zvou pořadatelé z KONKORDIE Děčín všechny sportovce na první závod běžeckého seriálu MODRÁ STUHA v příštím roce, kterým bude Noční bludičkový běh na cyklostezce ve středu 14.února 2018, popř. na závody v běhu na lyžích – Děčínské sprinty, někdy v lednu 2018, podle sněhových podmínek.

Vítězové jednotlivých kategorií :

Děti do 3 let – Lucka Zamazalová (KONKORDIA Děčín), děti do 5 let – Adam Janele (KB Kamenický Šenov), žáci do 7 let – Martin Šlambor (ZŠ Jabloné v Podještědí), žákyně do 7 let – Maruška Grubrová (SK Atletika pro děti), žáci do 9 let – Miroslav Strnad (VK Slávia Děčín), žákyně do 9 let – Elena Kutílková (ZŠ Úštěk), žáci do 11 let – Ondřej Prchlík (ASK Lovosice), žákyně do 11 let – Zuzka Vrátná (SK Atletika pro děti), mladší žáci – Ferdinand Jansa (KB DDM Děčín), mladší žákyně – Romana Pomichálková (SK Atletika pro děti), starší žákyně – Sabina Hrušková (KB Jílové), dorostenci – Vít Baldinus, dorostenky – Tereza Drlíková, juniorky – Tereza Kalousová (všichni VK Slávie Děčín), junioři – Idmar Janele (KB Kamenický Šenov),ženy – Dagmar Musilová (Jílové), muži – Petr Cmunt (TJ Jiskra Nový Bor), muži do 49 let – Jiří Vlček (Povrlské běhny), ženy do 59 let – Olga Rážová, muži do 59 let – Vladimír Růžička (Ústí), muži do 69 let – Zdeněk Bufka (AC Česká Lípa), muži veteráni – Jiří Plecháček (Maratonstav Úpice)

FOTOGRAFIE najdete zde a VÝSLEDKY zde.

 

Komentáře jsou uzavřeny.