Běh přes Ostrý pro ostrý je za námi.

I letos byl do pohárového seriálu MODRÁ STUHA zařazen běžecký závod s netradičním názvem „Přes Ostrý pro ostrý“.  Ten proběhl v poslední středě červnového podvečeru na zajímavé trase nejprve na cyklostezce mezi Františkovem nad Ploučnicí a Benešovem nad Ploučnicí, zpátky proto proudu řeky Ploučnice se závěrečným stoupáním okolo zříceniny hradu Ostrý s cílem u fotbalového hřiště. Letošní počasí hrozilo již od rána dešťovými přeháňkami a bouřkami, ale pořadatelé z KONKORDIA Děčín měli štěstí na své straně a během závodu spadlo pouze několik kapek. Na start závodu o délce 5 kilometrů nastoupilo celkem 48 závodníků. Letošní pole bylo sice velice kvalitní, ale čas pod hranici dvaceti minut zvládl pouze vítěz Patrik STUPKA závodící v barvách AC Česká Lípa. Nejspíše to bylo dáno vysokou vlhkostí vzduchu, která se pohybovala nad 80 procenty. Přes toto však všichni přihlášení závod zvládli a protnuli cílovou čáru.

Za vítězným Patrikem STUPKOU, který proběhl cílem v čase 19:54 doběhl na druhém místě Jiří VLČEK závodící za ASK Děčín a třetí místo celkově patřilo Leopoldu FRYCOVI. Mezi ženami obhájila loňské vítězství Jarmila SOBECKÁ z USK Provod Ústí nad Labem, na druhém místě sekundovala Veronika HERNYCHOVÁ z Jílového a medailovou trojici žen doplnila na třetím místě Linda MRÁZKOVÁ.  Všechny tyto ženy závodili v kategoriích žen + a teprve na čtvrtém místě mezi ženami doběhla vítězka kategorie žen Jana NOVÁKOVÁ z Rozběháme Kamenici. Pro doplnění vítězů je nutné ještě připomenout Petra WETZKE z Teplic který v celkovém pořadí obsadil desáté místo. Po závodě si pak medailisté z jednotlivých kategorií přišli pro netradiční ceny v podobě pálivého masa a dárků od obce Františkov nad Ploučnicí od předávajícího starosty obce Libora BZURY.

Po vyhlášení výsledků pak následovalo neformální předprázdninové posezení u ohýnku s občerstvením, kde se hodnotilo, popřípadě plánoval další sportovní prázdninový program. Dalším závodem již o prázdninách bude premiérový závod běžeckého seriálu MODRÁ STUHA 2022 s názvem Běh zapomenutým pohraničím na Děčínském Sněžníku, kam pořadatelé z KONKORDIA Děčín zvou všechny potenciální zájemce.

Informace k jednotlivým soutěžím KONKORDIA Děčín a přihláškové formuláře najdete na webu KONKORDIA Děčín www.konkordia-decin.cz