Běžecké závody jsou zpět !!!

Po období omezení z důvodu vládních opatření ke Koronaviru se vrací i sport do normálních kolejí. To se týká i běžců.

A tak již tuto středu jsme uspořádali další ze svých všednodenních závodů, který byl Běh kolem ZOO.

KONKORDIA Děčín ovšem ani v omezeném režimu nezahálela a uspořádala v tomto období tři takzvané virtuální závody. Byl to Virtuální okruh Maxičkami, Virtuální jarní kros na Kváďáku a Virtuální běh kolem ZOO. Tyto soutěžní běhy absolvovali v rámci určitého časového období závodníci individuálně na stejných tratích a výsledky k ověření zasílali ze svých sporttestrů popř. mobilních aplikací z čehož následně vyniklo pořadí a výsledková listina. Celkem se zúčastnilo 111 závodníků.

Středa 27.5. pak již poskytla možnost závodníků v Děčíně setkání a sportovní účast na standardním závodě Běhu kolem ZOO. Zde se představilo celkem 49 závodníků. S nástrahami náročné tratě v délce 5,5km se nejlépe vypořádal Tomáš CHARVÁT (Kajak Děčín) v čase 25:05, těsně následovaný Lukášem ELIÁŠEM (BK Běkodo Teplice) 25:10, třetí místo zapsal náš závodník Martin PŘIBYL 26:02. Sedmé místo celkově pak patřilo nejrychlejší ženě Jarmile SOBECKÉ (USK Provod Ústí n.L.) 26:59, druhá žena pak byla Linda MRÁZKOVÁ (Děčín) 27:54 a třetí Kateřina MRKOSOVÁ(Tenis Děčín) 31:05.

V rámci vyhlášení výsledků pak došlo i na předání diplomů a medailí i na tři proběhlé virtuální závody. Příspěvek ze startovného i od ostatních pak předáme v pátek ZOO Děčín jako drobnou podporu v této těžké době.

Závod proběhl bez sebemenších problémů a v milé, přátelské atmosféře, kdy všichni měli radost ze setkání s ostatními kamarády.

Dalším ze závodů organizovaným týmem KONKORDIA Děčín bude novinka letošního roku v seriálu MODRÁ STUHA 1.července 2020 závod v lokalitě Františkov – Benešov n.Pl. Přes Ostrý pro ostrý, kam jsou tímto všichni srdečně zváni.

Fotografie ze závodů se objeví co nejdříve.