Na Kváďáku rekordně s rekordem

Třetí ročník Jarního krosu na Kváďáku, který v rámci seriálu Modrá stuha organizovala KONKORDIA Děčín proběhl za nádherného jarního počasí. I díky tomu pořadatelé na startu přivítali rekordní účast sedmdesáti běžců a sedmi psů, protože tento závod má zařazenou kategorii páníčků se psem.

Nejprve se na start dvouokruhového závodu na žluté běžecké trase Vyhlídky postavila právě skupinka běžců a běžkyň se svými psími kamarády. Deset minut po nich odstartovalo běžecké pole 63 závodníků a závodnic v hlavním závodě. Po necelých pětadvaceti minutách se v cíli jako první objevila Linda MRÁZKOVÁ se svým psím svěřencem těsně následována Martinem PENCEM, který zvítězil mezi muži se psy. Chvíli na to se začali v cíli postupně objevovat i klasičtí běžci. Jako první v novém traťovém rekordu přeťal pomyslnou cílovou pásku Oliver TONDER z Offbike SCOTT v čase 19:27,čímž překonal o více než dvacet vteřin nastavený rekord domácího Martina PŘIBYLA z prvního ročníku. Druhý, také ještě v rekordním čase doběhl Lukáš ELIÁŠ(BK Běkodo Teplice) 19:43, třetí místo v čase ještě pod dvacet minut patřilo Josefovi NOVOTNÉMU (ASK Děčín) 19:58. Čtvrté místo a vítězství mezi staršími muži pak získal Vladimír Růžička (Ústí n.L.). Druhé místo v této kategorii měl celkově sedmý Karel KLINKÁČEK (Děčín) a třetí mezi muži 50+ byl Martin MĚKOTA (DC Panelák Starák). V ženských kategoriích dominovala jako již tradičně vítězka žen 40+ Jarmila SOBECKÁ (USK Provod) celkově třináctá v čase 22:58. Vítězství mezi ženami do 39 pak připsala Lenka BERROUCHE (USK Provod). Medaili pro pořádající klub KONKORDIA Děčín si pak odnesla Alena HOZÁKOVÁ mezi mladšími ženami. Mezi staršími ženami patřilo druhé místo Janě BARTÁKOVÉ (Č.Lípa). Aby byl výčet medailistů kompletní, tak třetí ženou byla Dagmar MUSILOVÁ (Jílové) a třetí ženou+ Veronika VÁGNEROVÁ (VitaSport.cz).

Jarní kros na Kváďáku, který v rámci svého běžeckého seriálu pořádá KONKORDIA Děčín se koná na nejhezčím okruhu „Běžeckých tras na Kvádrberku“, které již třetím rokem spravuje a udržuje právě KONKORDIA Děčín.Tento okruh, který se jmenuje „Vyhlídky“ představuje všem nejkrásnější vyhlídky zdejší oblasti na údolí Labského kaňonu. V závěru loňského roku byla v rámci projektu Tvoříme Děčín zrekonstruována a vylepšena jedna z nich Sněžnická vyhlídka. I díky tomu se návštěvníkům i běžcům ve zdejším lesoparku určitě líbí a rádi se sem vrací.