Na Maxičkách pohodově

Druhým naším závodem letošního roku byl závod na Maxičkách. Přesun z letního termínu na takřka zimní a vyřazení ze seriálu Modré stuhy na základě ankety sice nejspíše způsobilo, že účast nebyla tak velká jako loni, přesto se sešlo zajímavé pole závodníků. Ještě před startem závodu, v úterý panoval strach, zda-li se závod vůbec uskuteční, jak bude vypadat les po pondělní vichřici Eberhard. Naštěstí trasa byla použitelná a závodníci měli na trase navíc pouze dva padlé kmeny k překonávání.

Přibližně v 17 hodin se pak na start vydalo 38 běžců a běžkyň. Překvapení se nekonalo a celkem jednoznačně si pro celková vítězství doběhli favorité a vítězové předchozího našeho závodu Petr ZUDA (Ústí nad Labem) a Jarmila SOBECKÁ (USK Provod ). Ve veteránské kategorii mužů při neúčasti Zdeňka Bufky si připsal vítězství Martin MĚKOTA závodící tradičně za DC Panelák Starák. Jediná změna se pak objevila mezi mladšími ženami, když první vítězství patřilo Aleně HOZÁKOVÉ, která porazila loňskou obhájkyni Dášu Musilovou.

Závod proběhl v příjemné domácí atmosféře a všichni odcházeli spokojeni. Závěrečnou tečkou byla spolupráce vítězů závodu, když Petr ZUDA velice ochotně pomohl Jarmile Sobecké s otevřením zabouchnutého uzamčeného auta. Poděkování patří všem zúčastněných jak z řad závodníků, tak i organizátorům. Zvláštní poděkování patří Tomášovi Hozákovi za dar ve formě medailí pro jednotlivé kategorie. Děkujeme.   

Fotky ve fotoalbu a výsledky v přehledu výsledků.