Zahájení turistické sezóny – Děčínský VOLKSWAGEN běh

Super počasí, množství lidí, náročný, ale zajímavý profil závodu. Tak nějak to bylo dnes při Děčínském VOLKSWAGEN běhu, kterého jsme v rámci „Zahájení turistické sezóny“ v Děčíně byli pořadateli.

A jak to bylo skutečně.

Na start závodu se nakonec postavilo 76 závodníků. Závodníky čekali celkem tři náročné okruhy pořád nahoru a dolů. V kategorii mužů se hlavní souboj o vítězství odehrával mezi dvěma závodníky, i když ani jeden z nich neměl nic jisté. Nejprve hned v prvním kole minul odbočku Viktor Beneš a na trať ho vrátil Lukáš Bureš, který v prvního místa zase naopak odbočil těsně před cílem na další okruh a připravil se tak o vítězství. Nakonec tedy zvítězil Viktor BENEŠ před Lukášem BUREŠEM a Hynkem HÁZOU. V ženách se naopak s více než minutovým náskokem z vítězství radovala Jarmila SOBECKÁ, současně vítězka ženy+, když na druhém místě doběhla vítězka žen Kateřina SMÍŠKOVÁ a celkově třetí ženou byla Jaroslava BRÉDLOVÁ.

Zvítězili ale všichni – ti co v takřka letním vedru doběhli, všichni pořadatelé, kteří se podíleli na organizaci i ti diváci, kteří závodníkům fandili.

Zde jsou již konečné výsledky po kategoriich a zde výsledky celkové.

Fotografie naleznete v našem fotoalbu.

Informace k další naší aktivitě iOrienteeringu budou následující den.

Komentáře jsou uzavřeny.