Nejníže v ČR se opět závodilo.

Labská cyklostezka v Děčíně je tou nejnížeji položenou tratí na které se jezdí závody v běhu na lyžích volnou technikou. I letošní zimu se poštěstilo a podařilo se nám uspořádat již čtvrtý a pátý závod Děčínských sprintů. Sprinty volnou technikou na trati 1250 m se konají nedaleko centra města na rovném úseku Labské cyklostezky s jednou otočkou. Jede se tedy tam a zpět. Každý závodník má právo na dva měřené starty, hodnotí se lepší z nich.

Letošní první odpolední sobotní závod byl ve znamení sportovců z KAJAKu Děčín, kteří tento závod zařadili do svého tréninku a trenér této tréninkové skupiny Pavel Rothmeier ukázal všem i svým svěřencům záda, když zvítězil v čase 4:14. Druhé místo patřilo aktuálně úspěšnému sportu biatlonu a Zdeňce Švirlochové z KB Jílové za čas 4:25 a třetí místo si připsal Martin Měkota startující tradičně za DC Panelák Starák.

Nedělní večerní závod přinesl napínavé souboje do poslední chvíle. Nejprve se ujal vedení Marek Peterka z Triade Děčín, který startoval hned na úvod. V průběhu závodu se pak před něj dostal Jan Pacina z XC UJEP, kterému vedení o pouhé dvě vteřiny sebral loňský obhájce Martin Přibyl z pořadatelského týmu. V opravné jízdě se sice Jan Pacina zlepšil, ale o pouhou vteřinu a tak mu to na vylepšení pořadí nestačilo. Vše však rozhodl na úplný závěr závodník Silvini Madshus teamu Daniel Dziubalo, který zajel ještě o osm vteřin lepší čas a patří mu letošní vítězství. Mezi ženami si double vyjela Zdeňka Švirlochová.

Všem medailistům blahopřejeme, a ostatním děkujeme za aktivní účast.

Výsledky jednotlivých závodů naleznete zde.Fotografie najdete v naší fotogalerii.

Komentáře jsou uzavřeny.