Premiérový závod i s účastí domácích obyvatel.

Premiérový závod i s účastí domácích obyvatel.

V rámci běžeckého seriálu Modrá stuha, který pořádá pravidelně KONKORDIA Děčín byl i letos představen další zajímavý běžecký okruh.Běžci se poslední prázdninový čtvrtek představili na Běhu u Červeného vrchu. Další novinkou tohoto závodu byla i vypsaná kategorie pro domácí běžce ze čtvrti Jalůvčí, které bylo centrem závodu. Bylo potěšitelné, že se tato čtvrť prezentovala  a do závodu vyslala své reprezentanty.

Těsně před závodem se prostorem přehnala dešťové přeháňka,která alespoň částečně, odstartujícím 54 závodníkům, zpříjemnila horkost letního dne. Trať v délce 7,2 km (kategorie domácích z Jalůvčí běžela polovinu– 1 okruh) však byla co do profilu velice náročná a tak veškeré zásoby pitného režimu vyšly tak – tak. Přesto se trať líbila a je předpoklad, že i do dalšího ročníku zůstane v portfoliu seriálu Modré stuhy.

Nyní však k výsledkům. Absolutním vítězem se stal reprezentant VitaSport.cz Jiří VLČEK, před domácím závodníkem Matějem BURDOU aktuálně vedoucím závodníkem celého seriálu Modré stuhy Josefem NOVOTNÝM z ASK Děčín. Mezi ženami jasně  dominovala domácí závodnice KONKORDIA Děčín a úspěšná české reprezentantka v orientačním biatlonu Adéla HAVLOVÁ, druhé místo mezi ženami patřilo vítězce žen 40+ Janě BARTÁKOVÉ a třetí byla Lenka BERROUCHE z USK Provod Ústí n.L. Z domácích závodníků z Jalůvčí se stal nejúspěšnějším mužem Jonáš KOSTKUBA a ženou  Vladimíra MRÁZKOVÁ.

Závod proběhl bez nejmenších problémů a před závodníky je již poslední závod letošního seriálu MODRÉ STUHY, kterým bude začátkem října Podzimní kros na Sokolím vrchu. V některých kategoriích je o vítězích takřka jasno,ale v některých se bude bojovat do posledního kroku. Pořadatelé z KONKORDIA Děčín vás tedy zvou 9.října od 17.00 k rozhledně na Sokolím vrchu v Dobrné, kde celý letošní ročník vyvrcholí. Již nyní můžete využít on-line přihláškový systém KONKORDIA Děčín a přihlásit se do této výzvy.  Těšíme se na Vás !!!