Děčínský VOLKSWAGEN běh.

Petr ZUDA s přehledem obhájil.

Třetí ročník Děčínského VOLKSWAGEN běhu v rámci Zahájení turistické sezóny v Děčíně je za námi. Celé odpoledne i přes chladné počasí probíhalo ve skvělé atmosféře. Zima sice odradila některé přihlášené sportovce a nepřekonala se tak hranice sta závodníků. Ti, co se vydali na náročnou šestikilometrovou trať závodu si to však užili. Divácká kulisa a skupina roztleskávaček byla super.

Jednoznačnou dominanci a převahu předvedl obhájce loňského vítězství Petr ZUDA z Ústí nad Labem, který zvítězil s velkým náskokem v čase 23:07 a potvrdil tak, že patří mezi krajskou běžeckou elitu. Druhé místo pak patřilo Oliveru TONDEROVI z Offbike SCOTT časem 25:11 a třetí Tomášovi CHARVÁTOVI (Kajak Děčín) za čas 25:29. Nejúspěšnější ženou letošního závodu byla celkově desátá Zuzana RUSÍNOVÁ z Happy Loop v čase 27:47, která minulém týdnu doběhla na největší české běžecké události – Sportisimo 1/2maratonu v Praze jako pátá nejlepší Češka. Druhé místo mezi ženami si připsala Kateřina JENÍČKOVÁ (Biatlon Strakonice) 29:33 a třetí patřilo mladé domácí závodnici Aleně HOZÁKOVÉ (Děčín) 30:00. Ve veteránských kategoriích bylo medailové pořadí následující – muži : 1.Pavel Suchý (K.Lípa), 2.Martin Měkota (DC Panelák Starák), 3.Jaroslav Živný (Konkordia Děčín) ženy: 1.Jana Bartáková (Č.Lípa),Martina Ďásková (Happy Loop), 3.Zdeňka Švirlochová (Děčín).

Pořadatelský tým KONKORDIA Děčín by rád poděkoval všem dobrovolníkům, kteří zajistili zdárný průběh soutěže, divákům za příjemnou atmosféru a ohleduplnost k běžcům a Magistrátu města Děčín a jeho partnerům za materiálové zajištění závodu.